Burger BioTech
Postup:
Hovězí maso osolte a zprudka osmahněte z obou stran. Do pekáče dejte máslo, 2 nakrájené cibule, česnek a maso.
Podlijte vodou. Na pekáč dejte poklop a pečte cca 1 hodinu na 180° (Hlídejte, aby se nevypařila voda. Maso průběžně polévejte štávou).
Po hodině snižte teplotu na 150° a pečte do té doby, dokud se maso nebude rozpadat. Až bude hotové, roztrhejte ho na kusy.
Housky:
- 180 g špaldové mouky
- 1 vejce
- Sůl (Můžeme přidat i sušený česnek a bylinky)
- 140 g jogurt Skyr
- Olej
- Půl Ižičky sody
Vše důkladně smíchejte, propracujte a dejte na plech vyložený pečícím papírem (množství vychází na 4 bulky).
Bulky potřete máslem, posypejte například bylinkami a pečte cca 20 minut na 180° (kontrolujte špejlí).
Do bulky vložte maso, cibulku a polijte štávou. Poté přidejte sýr, zeleninu a vynikající omáčku Biotech USA Zero Sauce (Omáčka s příchutí hořčice).
Dobrou chuť!
Michaela Tollingerová
Nutriční terapeut
Rádi byste si přečetli článek na téma, které Vás zajímá? Dejte nám vědět. redakce@dafit.cz
Zřeknutí se odpovědnosti:
Články zveřejněné na webu DAFIT.cz nebo sociálních sítích či jiných veřejně dostupných platformách mají výhradně informativní charakter, v žádném případě nemají za cíl nahrazovat odbornou lékařskou pomoc, neslouží jako návod k medikaci, úpravě medikace, ani nevyzývají ke konkrétnímu způsobu léčby či jakékoli změně v přístupu k péči o zdraví, vyžadující odbornou zdravotní péči. Doplňky stravy, vitamíny a/nebo minerály nenahrazují pestrou a vyváženou stravu, zdravý životní styl ani kvalifikovanou lékařskou péči či pomoc.